Ostatnia aktualizacja 15 marca, 2016
Zapraszamy na seminarium Tai Chi z Robertem Wąsem do Lublina. Termin 9 kwietnia 2016.
Poczucie własnego środka ciężkości jest bardzo istotne w treningu form i sekwencji Tai Chi, natomiast poczucie własnego i w układzie z partnerem środka ciężkości jest podstawą do prawidłowego treningu Pchających Dłoni i dalej w skutecznym wykonaniu zastosowań bojowych.
Termin: | 2016-04-09 (SOBOTA) |
Prowadzący: | Robert Wąs – Mistrz Shaolin Kung Fu, 5 st. Taiji – YMAA Kraków |
Organizator: | Marek Sykała (YMAA Lublin) |
Miejsce: | Szkoła Podstawowa nr 3, ul. Balladyny 22, Lublin (wejście do szkoły od strony boiska) |
Temat: | Środek ciężkości i balans ciała w Tai Chi Chuan |
Rozwinięcie: | Poczucie własnego środka ciężkości jest bardzo istotne w treningu Formy Tai Chi, natomiast poczucie własnego i w układzie z partnerem środka ciężkości jest podstawą do prawidłowego treningu Pchających Dłoni i dalej w skutecznym wykonaniu zastosowań. |
Uczestnicy: | Wszyscy trenujący w YMAA (bez względu na poziom) |
Program: | |
Godz. 10:00 – 12:30 | Poruszanie się, forma Tai Chi, Pchające Dłonie. |
Godz. 12:30 – 14:30 | przerwa |
Godz. 14:30 – 17:00 | Zastosowania, Taiji Shuai Jiao, trening w grupach w zależności od posiadanych umiejętności. |
Godz. 17:00 – … | egzamin |
Koszty udziału: | 80,- zł całość, 50,- zł jedna część, 40,- zł egzamin (opłata za egzamin przed egzaminem) |
Zgłoszenie udziału:
Aby usprawnić organizację proszę o zgłoszenie udziału w seminarium jedną z metod:
1) INTERNET – wyślij pocztę na adres: szkola@taichi.lublin.pl,
2) TELEFON – wyślij SMS na nr tel. 668 220 400,
3) OSOBIŚCIE zgłaszając się w przerwie między treningami w YMAA Lublin,
4) PRZELEW – wpłata na konto: 45 1030 0019 0109 8530 0029 8170.
UWAGA!
Przy zgłoszeni u na seminarium podajemy:
imię, nazwisko, szkołę i wybrany zakres.
Przy zgłoszeniu na egzamin (do 2016-04-01- piątek) podajemy:
imię, nazwisko, szkołę, egzamin Taiji czy Shaolin, stopień na który chce się zdawać, informację czy to jest kontynuacja czy rozpoczęcie egzaminu.